RSSВерсія для друку
В Україні запровадять інформаційну систему заходів з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу
15.08.2013

Днями в Держслужбі України соцзахворювань відбулося засідання робочої групи з питань розробки електронного реєстру ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД осіб.

Під час засідання здійснено огляд існуючих електронних систем клінічного моніторингу ВІЛ-інфекції в інших країнах. Участь в обговоренні взяли представники Держслужби України соцзахворювань, ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» та інші партнери, які працюють у сфері подолання соціально небезпечних захворювань.

Учасники робочої групи ознайомилися з концепцією інформаційної системи «ВІЛ-інфекція в Україні». Прийнято рішення, що концепція потребує суттєвого доопрацювання, після чого буде представлена на погодження робочій групі. Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна звернула увагу присутніх на те, що запровадження системи потребує ретельного та зваженого підходу. Оскільки від цього залежить наскільки він стане ефективним інструментом інформаційного забезпечення заходів з протидії епідемії ВІЛ-інфекції в Україні.

Джерело