RSSВерсія для друку
В Україні започатковується масштабна програма з телемедицини
22.11.2011

Фонд допомоги і розвитку дітям Чорнобиля (ФДРДЧ) оголосив про започаткування свого останнього проекту – масштабної програми з телемедицини в Україні.

Про це засновник та президент ФДРДЧ Зенон Матківський (США) повідомив вчора, 21 листопада, під час прес-конференції.

Він оголосив про початок останньої програми фонду і розповів, що завдяки комплексній програмі з телемедицини 13 лікарень в Україні будуть під’єднані до глобальної мережі для проведення діагностичного консультування лікарів зі своїми колегами з інших медичних закладів у реальному часі.

За словами З.Матківського, програма ФДРДЧ з телемедицини буде впроваджена у медичних закладах Чернігова, Чернівців, Донецька, Івано-Франківська, Херсона, Києва, Луцька, Львова, Полтави, Рівного та Володимирця (Рівненська обл.).

Також він повідомив, що програмою передбачена закупівля відповідного обладнання, його монтаж та інсталяція й підготовка персоналу. Бюджет програми становить понад 620 тис. доларів.

Під час презентації програми екс-міністр охорони здоров’я України, дитячий кардіохірург Ілля Ємець зауважив, що в рамках програми українські лікарі зможуть радитися, зокрема, з лікарями з Сієтла (США).

Детальніша інформація за адресою:

 http://health.unian.net/ukr/detail/226649