RSSВерсія для друку
В Україні відкрили перший Центр для проблемної молоді
28.03.2012

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко взяв участь в офіційному відкритті першого в Україні Центру відвідування для дітей, які перебувають у конфлікті з законом. Даний центр відкрито в рамках проекту "Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні" у місті Мелітополі. Про це повідомили у прес-службі Президента.

В заході також взяли участь Надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Трой Лулашник, керівник проекту РСКЮ в Україні Таня Сенфорд Аммар, начальник Управління забезпечення роботи Уповноваженого Президента України з питань прав дитини Людмила Волинець, міський голова Мелітополя Сергій Вальтер, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Микола Ярмощук, завідувач відділу Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Марина  Парінова, представники місцевих органів влади, міліції, судів.

Центр має на меті роботу з молодими людьми, які були засуджені за скоєння злочину та звільнені від відбування покарання з випробувальним терміном. Кримінально-виконавча інспекція, яка здійснює нагляд за дотриманням молодими людьми умовних вироків, направляє таку молодь до Центру відвідування. 

Юрій Павленко висловив переконання, що застосування новітніх стандартів та механізмів попередження злочинності серед дітей та молоді набуде широкого впровадження в Україні. "Дитину, яка скоїла злочин, потрібно повернути до нормального життя, надавши підтримку, реабілітацію", - зазначив він. Як неодноразово наголошував Юрій Павленко, застосування каральних методів щодо дитини, яка вчинила злочин, не принесе результату. 

Детальніше за адресою:

amn.net.ua/ukr/news/events/6718