RSSВерсія для друку
В Україні успішно втілено проект "Школа медичної журналістики"
05.02.2013

В Україні вперше відбулись навчання у Школі медичної журналістики, стартовий модуль якої тривав від 31 січня по 1 лютого у столиці. Навчальний захід для майже двохсот представників ЗМІ з різних регіонів держави відбувся завдяки співпраці Міністерства охорони здоров'я та Національної спілки журналістів.

Перші навчальні сесії було присвячено питанням онкології. Так у рамках Школи вдалось організувати прес-конференцію "Подолання онкологічних захворювань: профілактика та лікування" за участю провідних лікарів та представників МОЗ. Також було презентовано посібник для журналістів "Медична журналістика. Як писати про онкологію".

Як зауважив заступник Міністра - керівник апарату МОЗ України Роман Богачев, Міністерство підтримало ідею проведення цього заходу, тому що, на жаль, часто в пресі ми бачимо красиву форму, але відчуваємо брак змісту. Ми сподіваємось, що Школа дозволить акумулювати наші спільні зі ЗМІ зусилля у прагненні писати на медичні теми якісно та професійно, - зазначив Роман Богачев.

На тому, що питанням професійності матеріалів на медичну тематику нині приділяєтсья недостатньо уваги, наголосив і перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. За його словами, не лише майстерність слова, але й вміння донести суть проблеми до аудиторії та читача є на сьогодні надзвичайно актуальним. Крім того, більшість подібних навчальних проектів традиційно присвячуються політиці, при цьому соціальна тематика на жаль часто лишається поза увагою, - зазначив Сергій Томіленко.

Джерело