RSSВерсія для друку
В Україні тренінговими програмами охоплено понад 170 фахівців служби протидії СНІДу
04.07.2013

В Держслужбі України соцзахворювань обговорили питання подальшої реалізації проекту «Розбудова клінічного та управлінського потенціалу служби СНІДу в Україні».

Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна провела зустріч з директором Глобальної програми з питань боротьби зі СНІД в Україні та Росії Центрів контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров'я США Чарлзом Вайтеком та керівником групи I-TECH Солмаз Шоторбані.

В Україні триває виконання Меморандуму про співробітництво між Міжнародним навчальним та освітнім центром здоров’я США (I-TECH), Держслужбою України соцзахворювань та Українським національним тренінговим центром ВБО «Час Життя Плюс». В його рамках проводиться низка семінарів у сферах організації надання антиретровірусної-терапії, профілактики передачі ВІЛ від матері до дитини, а також консультування з питань ВІЛ та тестування на наявність антитіл до ВІЛ.

Голова Держслужби України соцзахворювань відзначила важливість та актуальність проведених навчань та необхідність продовжити охоплення фахівців тренінговими програмами. «У рамках проекту пройшли навчання понад 170 фахівців з регіонів Україні. Тренінги охоплюють надзвичайно широкий пласт методичної інформації: планування та адміністрування програм антиретровірусної терапії, вертикальної трансмісії тощо. Піднято надзвичайно важливу тему методики здійснення супервізії в роботі з ВІЛ-інфікованими та групами підвищеного ризику. І сьогодні, готуючи чергову серію тренінгів, ми зважаємо на вже здобутий досвід проведення навчання, формуємо саме той практичний та методичний матеріал, якого сьогодні бракує спеціалістам служби СНІДу», -- зазначила Тетяна Александріна.

Джерело