RSSВерсія для друку
В Україні створять п’ять реабілітаційних центрів за методикою Козявкіна
18.11.2013

Про це під час робочого візиту на Львівщину повідомила Міністр охорони здоров’я України Раїса Багатирьова, яка у суботу відвідала Міжнародну клініку відновного лікування Володимира Козявкіна у Трускавці, де ознайомилась із новітніми методиками лікування дитячого церебрального паралічу.

«Сьогодні ми мали змогу поспілкуватися із пацієнтами, які вже після першого курсу лікування відчувають колосальний прогрес у покращенні свого стану здоров’я, – зазначила Раїса Богатирьова, відповідаючи на запитання журналістів після закінчення огляду клініки. – І єдине, про що мене просили батьки маленьких пацієнтів, яким потрібна допомога та реабілітація, – запровадження комплексної державної підтримки українців, які мають проблеми зі здоров’ям».

За словами Міністра, сьогодні у Трускавці є усі можливості для успішної реабілітації пацієнтів – це і термальні води, і рекреаційна зона, і фаховий персонал на чолі із професором Володимиром Козявкіним. «Держава і надалі буде підтримувати розвиток новітніх технологій у лікуванні хворих. У цьому році на Колегії Міністерства охорони здоров’я України за пропозицією Президента України ми прийняли рішення про створення в Україні п’яти реабілітаційних центрів. Вони не матимуть такої потужності, як цей у Трускавці, але стануть тими острівками, де впроваджуватиметься у життя ідеологія і технологія, розроблені професором Володимиром Козявкіним», - розповіла керівник МОЗ України. При цьому вона звернула увагу на те, що йдеться не лише про дітей, які страждають на ДЦП, але й про дорослих українців, які зазнали травм на виробництві, на шахтах, у ДТП. Тобто центри надаватимуть весь комплекс реабілітаційних медичних послуг, пояснила Раїса Богатирьова.

Джерело