RSSВерсія для друку
В Україні створено Громадську раду з питань захисту прав дитини
29.09.2011

З метою надання консультативної допомоги Уповноваженому Президента з прав дитини та відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції в Україні створено Громадську раду з питань захисту прав дитини. Уповноваженим з прав дитини при Президенті України став Юрій Павленко, він також є і головою Громадської ради.

"Основними завданнями ради стануть моніторинг додержання в Україні конституційних прав дитини, виконання Україною міжнародних зобов'язань у цій сфері, підготовка пропозицій щодо пріоритетних напрямів діяльності у сфері захисту прав дитини, розроблення, обговорення та сприяння впровадженню громадських ініціатив щодо укріплення законності та дотримання прав та інтересів дитини, участь у проведені перевірок з питань дотримання прав дітей," - сказала Д.Касьянова,  відповідальний секретар ради.

Вона висловила переконання, що створення Громадської ради також допоможе об'єднати усі організації, які працюють у інтересах українських дітей, зокрема й міжнародних. Вона наголосила, що Україні досі немає жодної стратегії, яка б орієнтувалася на захист дитинства. "Останні півтора роки в Україні взагалі ніхто не займався проблемами дітей. Після того як ліквідували Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту, усі "дитячі" теми відійшли на задній план. І це зразу ж відбилося на стані справ, зокрема щодо дітей-сиріт - кількість прийомних сімей та будинків сімейного типу створено значно менше, ніж за минулі кілька років," - сказала Д.Касьянова.


Детальніша інформація за адресою: 

http://health.unian.net/ukr/detail/224635