RSSВерсія для друку
В Україні слід оновити стандарти виробництва ліків - Держлікслужба
04.06.2014

Було внесено зміни до європейських стандартів норм GMP і GDP, які діють і в Україні

Державна служба України з лікарських засобів звернулася з відкритим листом до міністра охорони здоров'я Олега Мусія, в якому просить міністерство затвердити оновлені стандарти практики виробництва, дистрибуції та просування лікарських засобів, повідомили у прес-службі відомства.

У Держлікслужбі відзначили, що нові редакції національних умов належної практики виробництва, дистрибуції та просування ліків були розроблені співробітниками відомства. Вони необхідні, оскільки було внесено зміни до європейських стандартів норм GMP і GDP, які діють і в Україні. Однак Міністерство охорони здоров'я не затвердило нові редакції документів, через що "Україна може повернутися на кілька десятиліть у минуле, у період неконтрольованого допуску лікарських засобів у країну".

"Скасування або гальмування прийняття оновлених вимог GMP і GDP ставить під загрозу розвиток стратегічної галузі України - фармацевтичної промисловості, що пов'язано в майбутньому з втратою вітчизняними виробниками можливості виходу на міжнародні ринки, що, в свою чергу, призведе до зменшення їх експортного потенціалу", - йдеться у відкритому листі служби.

Детальніше: