RSSВерсія для друку
В Україні щороку фіксують близько 100 випадків захворювання на лептоспіроз
07.08.2012

В українських водоймах найчастіше зустрічається кишкова паличка, проте в них можна знайти і збудники таких хвороб, як дизентерія, сальмонельоз і навіть черевний тиф. Про це  повідомив головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Сергій Крамарев, передає УНН.

За його словами, якщо санітарно-епідеміологічна служба видала розпорядження про закриття пляжу, то краще у водоймі не купатися – це найліпший спосіб уберегтися від інфекцій.

"СЕС у першу чергує фіксує кількість кишкової палички у воді, яка свідчить про забруднення водойм фекаліями… Може передатися через воду багато різних хвороб, починаючи від холери, дизентерії, сальмонельозу, черевного тифу й закінчуючи ентеровірусними інфекціями та навіть поліомієлітом, хоча у нас його немає, але теоретично й це можливо", – наголосив інфекціоніст.

Загалом спектр хвороб дуже великий. Проте, за словами С.Крамарева, масових випадків захворювань людей через купання у воді не було – фіксуються одиничні випадки, але за таких умов важко встановити, чи саме купання у водоймі стало причиною захворювання.

Однак є хвороби, збудники, які потрапляють до організму під час перебування у воді, зокрема це лептоспіроз.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/kommentarii/10772