RSSВерсія для друку
В Україні розпочалася підготовка інструкторів з екстреної медицини
15.02.2019

В Україні розпочалася підготовка інструкторів зекстреної медицини. Про це повідомляють у прес-службі Житомирської обласної державної адміністрації. Перший етап змін — підготовка інструкторів, які згодом вчитимуть своїх колег по всій країні. Міністерство охорони здоров’я України інформує, що означає принцип рівний — рівному, для чого і як він реалізовуватиметься, в яких регіонах нові стандарти надання допомоги розпочнуться уже в цьому році та які мотиваційні складові.

 Перший цикл підготовки українських інструкторів

11 лютого 2019 р. стартував цикл підготовки українських інструкторів на базі Тернопільського державного медичного університету (ТДМУ) імені І.Я. Горбачевського. Навчання проводять професійні працівники екстреної допомоги зі США, Польщі та Литви. Крім працівників екстреної допомоги, до команди українських інструкторів увійшли викладачі ТДМУ імені І.Я. Горбачевського та Українського науково-практичного центру екстреної медицини та медицини катастроф.

 Далі відбудеться передача знань

Після навчання вже українські інструктори продовжать навчати своїх колег, як надавати екстрену допомогу за сучасними міжнародними стандартами.

«Одна з головних ідей сучасного навчання полягає в тому, щоб рівний вчив рівного. Тобто парамедик вчив парамедика, а лікар — лікаря. Важливо, щоби в кожній команді використовували єдині сучасні принципи надання екстреної допомоги, а інструктор був поруч, і до нього можна було звернутися за допомогою. Найважливіше — доведені наукою сучасні підходи і відпрацювання практичних навичок, тому саме на цих моментах зосереджена програма», — говорить директор курсу Джон Крістенсен.

В яких регіонах буде запроваджено нову систему

Цього року нова система розвитку розпочнеться в Одеській, Вінницькій,  Донецькій, Полтавський, Тернопільській областях та місті Києві. Працівники, які пройдуть тренінги, зможуть обійняти посади парамедиків та отримати нові умови праці, в тому числі підвищену заробітну плату.

Єдині високі стандарти і комфортне професійне середовище працівників екстреної допомоги для пацієнтів сприятимуть суттєвому підвищенню якості екстреної медичної допомоги.

Джерело...