RSSВерсія для друку
В Україні проживає 2,7 млн людей з інвалідністю
05.12.2012

Всього в Україні проживає 2,7 млн. інвалідів – майже 6% від загальної чисельності населення. Україна ратифікувала Конвенцію ООН Про права інвалідів, відтак орієнтується на посилення соціального захисту та підтримки людей з інвалідністю. Про те, що зроблено останнім часом для цієї категорії громадян, йшлося на брифінгу Голови Державної служби з питань інвалідів та ветеранів Володимира Маслакова, який відбувся 5 грудня в Будинку Уряду України, передає  УНН.

Зокрема, запроваджено новий механізм забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями технічними засобами реабілітації (інвалід може самостійно обирати виробника протезу або колісного крісла, виходячи з індивідуальних потреб та медичних рекомендацій).

"Відмінено проведення тендерів, які суттєво ускладнювали процедуру закупок і забезпечення інвалідів. Завдяки цьому у поточному році інваліди (за їх вибором) вже забезпечувались технічними засобами реабілітації трьома шляхами: через підприємства-виробники продукції; через сервісні центри; через органи праці та соціального захисту населення за місцем проживання", - розповів Володимир Маслаков.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/14657