RSSВерсія для друку
В Україні планують посилити контроль за виробництвом вакцин
11.01.2013

Посилити контроль за виробництвом вакцин та використанням бюджетних коштів для імунопрофілактики інфекційних хвороб в Україні було вирішено на першому засіданні парламентського комітету з питань охорони здоров’я, повідомляє УНН

"Через недостатній контроль держави за виробництвом вакцин та здійсненням імунопрофілактики, чимало батьків відмовляються робити щеплення дітям. В усьому світі відомо, що найкращим видом лікування є профілактика. В Україні ж негативне ставлення до щеплень стало результатом повідомлень у ЗМІ про летальні випадки після вакцинації", - заявив перший заступник голови комітету ВР з питань охорони здоров’я Роман Ілик.

За словами народного депутата, підприємства, у яких держава закуповує вакцини, повинні відповідати усім вимогам щодо виготовлення безпечної та якісної вакцини, а зразки вакцин - проходити незалежну експертизу в Україні, а в окремих випадках і в Європі. “Інформація, яка надходить з регіонів щодо наявності післявакцинальних реакцій та ускладнень, також свідчить про проблеми з якістю вакцин. Сьогодні діяльність переможців так званих тендерів викликає сумніви", - каже парламентар.

Джерело