RSSВерсія для друку
В Україні планується здійснити менторингові візити до 10-ти регіонів для налагодження взаємодії протитуберкульозних та ВІЛ-сервісних закладів
29.05.2013

Днями у Держслужбі України соцзахворювань відбулася партнерська зустріч, під час якої обговорювалися перші результати та напрацювання проекту «Посилення контролю за туберкульозом в Україні», а також ключові аспекти запланованого в межах проекту дослідження щодо оцінки потреб України у сфері ТБ/ВІЛ. Також йшлося про ефективність заходів щодо налагодження системи інфекційного контролю в протитуберкульозних закладах у 10-ти регіонах, які охопила географія проекту. У розмові взяли участь Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна, Перший заступник Голови Євген Ханюков та керівник проекту «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» Олена Хейло.

Нагадаємо, зазначений проект здійснюється USAID (Агентством США з міжнародного розвитку). Він має на меті покращення якості послуг у сфері лікування туберкульозу на основі стратегії DOTS, запровадження нових сучасних технологій лабораторної діагностики та інфекційного контролю, поліпшення дотримання пацієнтами режимів лікування, а також підтримання спектру заходів на зміцнення систем лікування туберкульозу.

 

Детальніше…