RSSВерсія для друку
В Україні необхідно удосконалювати систему амбулаторного лікування хворих на туберкульоз – Держслужба України соцзахворювань
16.12.2013

В Україні на сьогодні забезпечено доступ до сучасних методів діагностики туберкульозу в усіх регіонах України. З цією метою в регіони поставлено обладнання для молекулярно-генетичних методів діагностики туберкульозу - бактеріологічні аналізатори BACTEC, яке дозволяє скоротити час виявлення інфекції, зокрема, стійкість туберкульозу до певних препаратів. Про це повідомила начальник відділу організації медико-соціальної допомоги управління протидії туберкульозу Держслужби України соцзахворювань Алла Василькова під час міжнародного симпозіуму в Душанбе (Республіка Таджикистан).

Захід був присвячений темі розширення доступу до амбулаторного лікування туберкульозу, зокрема дитячого, в регіоні Центральної Азії та Східної Європи.  Під час симпозіуму обговорювалася питання виконанню загальнодержавних програм боротьби з туберкульозом в частині розробки та впровадження амбулаторної моделі ведення хворих на туберкульоз.
Крім того, увага експертів була приділена застосуванню в регіоні кращих практик доступу хворих якісних медичних послуг, удосконаленню систем управління інформацією у сфері боротьби з туберкульозом. Предметом дискусії також стали обов’язкові профілактичні огляди дітей.

Джерело