RSSВерсія для друку
В Україні немає чіткої державної політики в сфері вакцинації - В.Лутковська
07.02.2013

В Україні наразі немає чіткої державної політики у сфері вакцинації населення від інфекційних хвороб. Про це під час круглого столу "Вакцинація в Україні: право чи обов'язок" сказала Уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська, передає кореспондент УНН.

Під час вступного слова В.Лутковська висловила думку, що наразі вакцинація є дещо проблемним питанням, оскільки населення не до кінця розуміє глибину та важливість цього питання. Спеціально для Круглого столу Омбутсман попросила педіатра та інфекційніста Євгена Комаровського написати загальний огляд-реліз стану вакцинації в Україні.

"Одна з основних системних проблем, за словами Комаровського, - питання відсутності чіткої державної політики в сфері вакцинації, яка б давала зрозуміти людям яким чином держава діє в цьому питанні, як забезпечує вакцинами, що робити далі", - сказала В.Лутковська.

За її словами, сьогоднішній круглий стіл є лише початком великої роботи у сфері вакцинації.

Нагадаємо, в Україні, відповідно до Національного календаря щеплень, обов'язковою є вакцинація від дифтерії, правця, кашлюку, кору, поліомієліту, правцю, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.

Джерело