RSSВерсія для друку
В Україні налічується всього півтори тисячі лікарів-гігієністів. Про це в ексклюзивному коментарі повідомила голова наукового комітету Асоціації стоматологів України Ірина Мазур. "З 2007 року в Україні готують лікарів-гігієністів. Особливості цієї підготов
30.03.2012

В Україні налічується всього півтори тисячі лікарів-гігієністів. Про це в ексклюзивному коментарі повідомила голова наукового комітету Асоціації стоматологів України Ірина Мазур.

"З 2007 року в Україні готують лікарів-гігієністів. Особливості цієї підготовки полягають у тому, що це середня медична освіта, тобто скорочується час для підготовки, а значить і кошти, за які готують цих спеціалістів. Сьогодні дуже велика потреба у цих спеціалістах. Кожна приватна клініка має гігієніста, але це медична сестра або молодий лікар-стоматолог, який перекваліфікувався", - зазначила І. Мазур.

За словами експерта, основною метою лікаря-гігієніста є проведення профілактичних заходів ротової порожнини та роз’яснювальної роботи серед пацієнтів щодо користі профілактики. Адже краще попередити, ніж лікувати.

Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/kommentarii/2108