RSSВерсія для друку
В Україні діятиме міжнародна просвітницька програма "Здоров'я жінок України"
09.07.2012

Збереження репродуктивного здоров'я населення шляхом підвищення використання сучасних методів контрацепції - така основна мета програми, що була затверджена під час підписання Угоди про партнерство між Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Житомирською облдержадміністрацією.

Програма розрахована на 5 років та охопить 16 областей України, першими з яких стануть Житомирська та Кіровоградська.

Під час зустрічі директор програми Лауренціу Стан розповів про те, яким чином вона реалізовуватиметься в Україні. "Наша діяльність буде спрямована на те, щоб жінки, чоловіки, одружені пари зверталися до лікарів, аби отримати якісне консультування та обрати для себе сучасні методи планування сім'ї. Найближчим часом планується створення веб-сайту, єдиної гарячої лінії з питань планування сім'ї, а також будуть проводитися безліч різноманітних просвітницьких заходів, акцій та тренінгів для населення. Ще одним із важливих напрямків програми є робота з медичними працівниками з метою підвищення рівня їх знань", - відзначив Лауренціу Стан. Також він повідомив, що для кожної області на процес реалізації програми заплановано виділити 8 млн. доларів.

Участь у підписанні угоди взяли також представники медичної галузі: заступник начальника обласного управління охорони здоров'я Валентина Грищук та головний акушер-гінеколог УОЗ Валентина Донець.

 

Детальніше: 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120709_2.html