RSSВерсія для друку
В Україні боротимуться з неякісними ліками за допомогою системи відстеження
14.01.2013

Впровадження загальноєвропейської системи відстеження лікарських засобів в Україні дозволить, зокрема, вирішити проблеми ведення електронних реєстрів, за якими можна відстежити весь ланцюжок поставок і зміну власника лікарського засобу на всіх етапах обігу до кінцевого споживача. Про це сказав голова Державної служби з лікарських засобів Олексій Соловйов, повідомили УНН у прес-службі відомства.

Він зазначив, що належним чином спроектована автоматизована система дозволить уникнути потрапляння неякісних препаратів споживачам, а також допоможе боротися з шахрайством в охороні здоров'я. Використання маркування (кодифікації) та ідентифікації лікарських засобів стане нездоланним бар'єром для деяких фальсифікаторів лікарських засобів.

За словами О. Соловйова, питання маркування і відстеження є одним з пріоритетних на засіданнях Міністерства охорони здоров'я і Кабінету Міністрів України, і національне українське законодавство незабаром отримає відповідні нововведення. Питання маркування і відстеження лікарських засобів вже включені в державні програми фінансування.
Очікувані терміни виконання державної програми по впровадженню системи відстеження заплановані на 2013-2014 роки.

Джерело