RSSВерсія для друку
В силу вступило нове положення про Реєстр цін на лікарські засоби та медвироби
19.10.2011

17 жовтня вступило в силу затверджене Міністерством охорони Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядок внесення до нього змін, що заміняє колишнє Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби та порядок внесення до нього змін.

 Така заміна пояснюється тим, що з вересня 2011 року уряд зобов'язав реєструвати ціни на ліки і медвироби (придбаваються повністю або частково за бюджетні кошти), затвердивши одночасно відповідні порядки реєстрації. Раніше існувала вимога тільки про декларування зміни цін на ліки.

 За новими правилами в Реєстр цін на ліки повинні вноситься дані про активні речовини, що містяться в лікарському виробі (якщо їх більше одного), а також вся інформація, зазначена в попередньому Положенні, з урахуванням заміни декларування реєстрацією. Варто звернути увагу на те, що якщо раніше до Реєстру вносилася зміна ціни, то за новим Положенням - власне зареєстрована ціна.

 У Реєстрі цін на медвироби повинні міститися такі відомості: назва, тип, вид, марка, код за УКТЗЕД, сфера застосування, модифікація або комплектуючі, клас виробу залежно від потенційного ризику застосування, найменування виробника, країна виробника, номер свідоцтва про держреєстрацію та дата припинення його дії, оптово-роздрібна ціна в гривнях (на вітчизняні вироби) і в гривнях і інвалюті (на імпортні вироби), офіційний обмінний курс, дата і номер наказу МОЗ про реєстрацію ціни на виріб.

 Детальніша інформація за адресою:

pravotoday.in.ua/ua/press-centre/news/news-5162/