RSSВерсія для друку
В Полтаві пройшов семінар для ЗМІ, під час якого обговорювали засоби протидії епідемії гепатиту С
17.02.2012

16 лютого в прес-центрі міської ради пройшов семінар, організований благодійною асоціацією “Світло надії” за темою: “Активізація ЗМІ у напрямку протидії вірусного гепатиту С”. 


Під час двогодинного семінару обговорювалися проблеми щодо епідемії даного небезпечного захворювання в Полтавському регіоні, шляхи передачі та офіційна статистика, яка була наведена Олександром Соляником, працівником Полтавського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом:

 
“В Полтавській області офіційно зареєстровано півтори тисячі хворих на гепатит, ще близько п’яти тисяч є носіями цього вірусу.

Однак, багато людей навіть не здогадуються про наявність у них цієї хвороби, адже її важко діагностувати. До того ж, про небезпеку такого захворювання відомо значно менше, ніж, наприклад про туберкульоз, або ВІЛ, хоча, насправді більшість лікарів вважають вірусний гепатит одним з найнебезечніших захворювань сьогодення”. 


Під час семінару наголошувалась важливість співпраці влади, медиків, лідерів неурядових організацій та представників мас-медіа у процесі подолання епідемії вірусного гепатиту С. 


Також було наголошено про початок реалізації міської компанії “Антигепатит”, метою якої є зменшення кількості нових захворювань на гепатит С, а також сприяння в його діагностиці.


Виходячи з того, що лікування від гепатиту С дороговартісне міська влада пообіцяла посприяти швидкому прийняттю рішень щодо затвердження нової обласної та міської програми, в якій буде передбачено фінансування на заходи профілактики, діагностику та лікування вірусних гепатитів.


Детальніша інформація за адресою:

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...