20.11.2015

В Одесі зафіксували випадок захворювання черевним тифом – він вразив жінку на шостому місяці вагітності, що працювала на станції технічного обслуговування. Медики попереджають: без своєчасного лікування хвороба може обернутися смертю. "Сегодня" дізналася подробиці події і запитала у лікарів, чи є небезпека виникнення епідемії.

За підсумками проведення епідрозслідування в облСЕС повідомили, що у хворої температура підвищилася ще три тижні тому. Жінка почала приймати жарознижуючі препарати. Побачивши, що результату немає, вона звернулася в жіночу консультацію, звідти – до сімейного лікаря, який госпіталізував пацієнтку.

"Їй поставили попередній діагноз "гострий пієлонефрит", після обстеження легенів – "гострий бронхіт". Незважаючи на лікування, температура не знижувалася, більше того – з'явилися болі в животі, тому її з відділення пульмонології перевели у відділення інтенсивної терапії з підозрою на шлунково-кишкову інфекцію", – розповіли в облСЕС.

Тільки через тиждень після того, як пацієнтка потрапила до лікарні, результати бактеріологічних обстежень крові показали наявність у ній бактерій сальмонели, які і є збудниками гострої кишкової інфекції – черевного тифу.

Детальніше