RSSВерсія для друку
В Одесі рятують вагітну від небезпечної інфекції
20.11.2015

В Одесі зафіксували випадок захворювання черевним тифом – він вразив жінку на шостому місяці вагітності, що працювала на станції технічного обслуговування. Медики попереджають: без своєчасного лікування хвороба може обернутися смертю. "Сегодня" дізналася подробиці події і запитала у лікарів, чи є небезпека виникнення епідемії.

За підсумками проведення епідрозслідування в облСЕС повідомили, що у хворої температура підвищилася ще три тижні тому. Жінка почала приймати жарознижуючі препарати. Побачивши, що результату немає, вона звернулася в жіночу консультацію, звідти – до сімейного лікаря, який госпіталізував пацієнтку.

"Їй поставили попередній діагноз "гострий пієлонефрит", після обстеження легенів – "гострий бронхіт". Незважаючи на лікування, температура не знижувалася, більше того – з'явилися болі в животі, тому її з відділення пульмонології перевели у відділення інтенсивної терапії з підозрою на шлунково-кишкову інфекцію", – розповіли в облСЕС.

Тільки через тиждень після того, як пацієнтка потрапила до лікарні, результати бактеріологічних обстежень крові показали наявність у ній бактерій сальмонели, які і є збудниками гострої кишкової інфекції – черевного тифу.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...