RSSВерсія для друку
В Одесі обговорили проблеми та перспективи розвитку етапного відновлювального лікування
04.04.2012

У м. Одеса відбулася дводенна Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми та перспективи розвитку етапного відновлювального лікування", організаторами якої виступили Міністерство охорони здоров'я України, ДУ "Український НДІ медичної реабілітації та курортології МОЗ України" та Управління охорони здоров'я адміністрації Державної прикордонної служби України (ДПС).

У роботі конференції взяли участь представники Міністерства охорони здоров'я України, Державної прикордонної служби України, санаторіїв Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, керівники-організатори охорони здоров'я та лікарі-спеціалісти санаторіїв МОЗ, органів охорони здоров'я, а також лікарі і фізіотерапевти санаторно-курортних установ з багатьох регіонів України різного підпорядкування, представники інших країн: Російської федерації, Молдови, Білорусії.

Під час конференції обговорювались сучасні теоретичні, концептуальні, методологічні та практичні аспекти, стратегії та світові тенденції перспективи розвитку етапного відновлювального лікування; сучасний стан та проблеми використання природних ресурсів при проведенні медичної реабілітації в курортних та рекреаційних зонах тощо.

У рамках конференції МОЗ України був проведений круглий стіл, під час якого розглядалися шляхи оптимізації установ, проблеми галузі, шляхи удосконалення нормативної та матеріально-технічної бази закладів, пропозиції та аналіз їх діяльності. Також були проаналізовані питання нормативно-правового регулювання функціонування центрів медичної реабілітації, які створюються при санаторно-курортних закладах, та організації системи контролю якості реабілітаційної медичної допомоги у цих установах.

За результатами круглого столу підготовлено пропозиції щодо реорганізації санаторно-курортного лікування та підвищення якості надання медичної допомоги на етапі санаторно-курортної реабілітації.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120404_0.html