RSSВерсія для друку
В Одесі обговорили питання безпеки медиків при виконанні службових обов’язків
02.07.2013

У прес-центрі інфорагентства «Одеса-медіа» відбулася прес-конференція, присвячена безпеці медиків при виконанні ними службових обов’язків. Мотиви заходу - напади на бригади «швидкої допомоги» у Запоріжжі та в Одесі, у результаті яких загинули люди.

Учасники заходу: голова обкому профспілки медичних працівників Галина Кокшарова, завідуючий кафедрою психіатрії з курсом медичної психології ОНМедУ, професор Валерій Бітенський, головні лікарі обласного та міського психоневрологічних диспансерів Анатолій Волощук і Олег Карпенчук, заступник начальника управління громадської безпеки ГУ УМВС України в Одеській області, полковник міліції Дмитро Кучеренко – говорили про недосконалість чинного законодавства стосовно психічно хворих громадян і про те, що необхідно зробити для того, щоб захистити медиків, які виїжджають на виклики.

Галина Кокшарова цілком справедливо зауважила, що захисту сьогодні потребують не лише лікарі «швидкої». Є туберкульозні відділення лікарень, де на лікуванні перебувають особи, які прибули з місць позбавлення волі. Усіляких нападів з боку пацієнтів постійно зазнають і медики прийомних відділень лікарень.

Детальніше…