RSSВерсія для друку
В МОЗ відбулося перше засідання робочої групи, що працюватиме над підвищенням рівня доступності лікарських засобів
23.06.2016

22 червня 2016 року під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я Роман Ілика відбулось перше засідання робочої групи з питань референтного ціноутворення на лікарські засоби, склад якої затверджено наказом МОЗ України від 03.06.2016 №513.

 

Так, у системі забезпечення лікарськими засобами низькою є їхня доступність, в тому числі через необґрунтовано високі ціни ліків, що сьогодні є одним з критичних викликів. А тому планується, що результатом діяльності зазначеної робочої групи буде розробка та затвердження нормативно-правових актів з регулювання цін на лікарські засоби, а також моніторингу ефективності їх впровадження.

 

Перше засідання було присвячено опрацюванню проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про референтне ціноутворення на лікарські засоби», що був оприлюднений для громадського обговорення на сайті МОЗ 26 травня 2016 року (http://www.moz.gov.ua/ua/portal/Pro_20160526_0.html). Всі учасники робочої групи висловили свої пропозиції до оприлюдненого проекту.

 

Також розглядалися питання щодо забезпечення населення якісними, ефективними та доступними лікарськими засобами шляхом впровадження системи реімбурсації основних лікарських засобів, як середньострокового заходу.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...