RSSВерсія для друку
В МОЗ України відбулася робоча зустріч з представниками Файзер Ейч. Сі. Пі. Корпорейшн
13.09.2013

Сьогодні заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Богачев зустрівся з Головою представництва Файзер Ейч Сі Пі Корпорейшн в Україні Ноланом Таунсендом. На перемовинах були присутні Головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Дитяча імунологія» Людмила Чернишова, Начальник Управління охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Альона Терещенко та ін.

Під час зустрічі сторони обговорювали питання розширення співробітництва в рамках державно-приватного партнерства за напрямами забезпечення населення України якісними лікарськими засобами, перспективи участі України в спільному проекті ГАВІ-ЮНІСЕФ щодо підтримки впровадження пневмококової вакцини та лікування рідкісних захворювань в Україні.

За словами Романа Богачева, в рамках розвитку приватно-державного партнерства локалізація виробництва ліків іноземного виробництва це перший крок до заміщення імпорту ліків, що сприятиме забезпеченню населення України якісними лікарськими засобами за економічно обґрунтованими цінами. Важливу роль в процесі локалізації можуть відігравати виробничі можливості державних фармацевтичних підприємств, які відповідним чином підготовлені до цього процесу.

Джерело