RSSВерсія для друку
В МОЗ триває активна робота щодо забезпечення регіонів вакцинами
27.03.2012

У зв'язку з нагальною потребою закладів охорони здоров'я України у імунобіологічних препаратах Комітетом з конкурсних торгів Міністерства охорони здоров'я України 21.03.2012 було прийнято рішення розпочати відкриті торги за скороченою процедурою на закупівлю імунобіологічних препаратів для проведення імунопрофілактики населення за напрямом "Програми і централізовані заходи з імунопрофілактики". Відповідно до Закону України "Про здійснення державних закупівель" МОЗ України було опубліковано та оприлюднено оголошення про проведення відкритих торгів на закупівлю імунобіологічних препаратів за бюджетні кошти. Згідно з цим оголошення розкриття пропозицій відбудеться 11 квітня 2012 року.

Також задля оперативного забезпечення регіонів вакцинами, МОЗ України відповідно до ст. 40 Закону України "Про здійснення державних закупівель" пролонговано договори в обсязі, що не перевищує 20% від суми договорів, укладені у 2011 році на закупівлю вакцин, а саме:

- Вакцина для профілактики кору, паротиту та краснухи мультидозна- 165 459доз;

- Вакцина для профілактики сказу - 1200 доз;

- Вакцина для профілактики дифтерії, правця, кашлюка ацелюлярна очищена інактивована- 130 000 доз;

- Комбінована вакцина для профілактики дифтерії, правця, кашлюка (ацелюлярний компонент), поліомієліту та захворювань спричинених Haemophilus inflenzae типу b- 177 464 доз.

З огляду на недостатнє забезпечення імунобіологічними препаратами у минулі роки - не більш ніж 60% від потреби - накопичився прошарок невакцинованих дітей, тому імунобіологічні препарати, закуплені у 2011 році, використовуються більш інтенсивно. Нагадуємо, що за рахунок економії при проведенні закупівель та виділених урядом додаткових коштів в 2011 році вдалось закупити майже 100% від річної потреби вакцин за основними позиціями.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120327_1.html