RSSВерсія для друку
В МОЗ підсумували результати 12-місячної роботи по боротьбі з поліомієлітом
26.10.2016

25 жовтня в Міністерстві охорони здоров'я провели зустріч між керівництвом МОЗ, членами оперативного штабу з попередження циркуляції вакциноспоріднених поліовірусів та представниками Європейського регіонального бюро ВООЗ щодо результатів 12-місячної оцінки відповіді на спалах поліо в Україні.

Згідно зі звітом українського бюро ВООЗ, станом на серпень 2016 року, в Україні протягом 12 місяців після спалаху поліо, циркуляція вірусу була призупинена.

Важливу роль у боротьбі з поліомієлітом відіграла прискорена процедура вакцинації населення, яка відбулася протягом жовтня 2015 року — лютого 2016 року.

Утім, потребуються додаткові зусилля для збільшення обсягу імунізації та досягнення рекомендованого рівня в 95%. Так, лише 39,5% дітей, які народилися в першій половині 2016 року, отримали щеплення від поліомієліту.

Представники ВООЗ відзначили важливий прогрес в доставці вакцин та наголосили, що налагодження регулярних поставок вакцин є надзвичайно важливим фактором для країни, яка прагне стати вільною від поліовірусу.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...