RSSВерсія для друку
В Києві пройшов семінар для фармацевтів
28.03.2012

З 21 по 23 березня 2012 року В Києві пройшов семінар з Належної Практики Дистрибуції, повідомляє прес-служба Держлікслужби.

Семінар з Належної Практики Дистрибуції, який організував та провів Державний навчальний центр з GMP/GDP за участі тренера Aidan Madden (Айдан Мадден) з ірландської компанії FivePharma, викликало жвавий інтерес інспекторів GDP та представників компаній фармгалузі.

Під час семінару слухачі курсу ознайомилися з тим, як історично виникла потреба у впровадженні належної дистрибуторської практики (належних практик). Ірландський викладач ознайомив інспекторів з регуляторними вимогами GDP, які діють у країнах Європейського Союзу, Великої Британії, з вимогами GDP для готових лікарських форм, а також розповів про зв’язок GDP із ISO та GMP.

На другий день семінару тренер проінформував присутніх про компоненти системи GDP. Було приділено увагу вимогам до персоналу та документації. Також слухачі семінару отримали інформацію про вимоги GDP до приміщень та обладнання.

Фахівець з Ірландії підкреслив, що одним їх основних факторів вибору постачальника має бути його добропорядність. Значний час навчання було приділено правилам та вимогам що пред’являються до повернення продукції, зокрема про участь у поверненні третіх сторін, план надзвичайних ситуацій та відклику. Особливо фахівець зупинився на діях інспекторів у разі виявлення контрафактної медичної продукції.

Були висвітлені й інші актуальні питання інспектувань на предмет дотримання вимог GDP, зокрема, питання здійснення самоінспекції.

Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/6732