RSSВерсія для друку
В Києві не вистачає терапевтів, педіатрів та фтізіатрів
22.07.2011

На сьогодні терапевти, педіатри та фтізіатри - найдефіцитніші лікарі у Києві. Про це сказав на прес-конференції начальник Головного управління охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв, передає кореспондент УНН.

"Найдефіцитніші наші професії – це терапевти, педіатри, фтізіатри, рентген-лаборанти та лаборанти клінічних лабораторій", - сказав В.Мохорєв.

Він підкреслив, що дефіцит кадрів викликаний рівнем заробітної плати медичних працівників. "Ті заробітні плати, які є в медичних працівників, не є достатніми, щоб ми могли укомплектувати нашу галузь на 100%", - додав В.Мохорєв.

Більше того, він наголосив, що комплектація всієї медичної галузі кадрами в середньому складає на сьогодні 75%.

Як повідомляв УНН,Міністерством охорони здоров’я були розроблені, а Верховною Радою України прийняті закони, які є основою структурно-організаційних змін в системі охорони здоров’я: Закон України "Про внесення змін до основ законодавства України про охорону здоров’я щодо удосконалення надання медичної допомоги" та "Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві".

 

www.unn.com.ua/ua/news/21-07-2011/423292/