RSSВерсія для друку
"В ході реформи ми маємо підготувати систему охорони здоров'я до впровадження страхової медицини"
14.12.2011

"Сьогодні в ринкових умовах вітчизняна медицина, як і решта галузей, стає більш комерціалізованою. Але попри все, хотілося б щоб наша медична галузь зберегла людяність та гуманність", - зазначив Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко на нараді з медичним активом Харкова. Міністр наголосив, що перш за все, медицина має задовольняти потреби пацієнтів, бути доступною для них не тільки територіально, але й незалежно від рівня матеріальної забезпеченості.

Жодна галузь охорони здоров'я у світі не може бути профінансована лише за державний кошт. Міністр наголосив на необхідності залучення додаткових джерел фінансування, зокрема на впровадженні в Україні медичного страхування. "Впровадження страхової медицини є одним з кінцевих етапів реформування. Наразі наша система охорони здоров'я не готова до її впровадження, тому в ході реформування галузі ми маємо підготувати систему до роботи в нових економічних умовах, провести її оптимізацію, опрацювати нові механізми фінансування", - зазначив Олександр Аніщенко.

Міністр наголосив, що для залучення молодих медичних фахівців, особливо до роботи у первинній ланці на селі, місцеве керівництво має впроваджувати місцеві стимули. Зокрема, Олександр Аніщенко відзначив позитивний досвід, коли місцеві органи самоврядування забезпечують медичних працівників житлом, виділяють з місцевого бюджету надбавки до заробітної плати тощо.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111214_2.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...