RSSВерсія для друку
В Ємені завершилася масштабна кампанія з вакцинації проти дифтерії
19.03.2018

Кампанія охопила майже 2,7 млн дітей у віці від 6 тижнів до 15 років.
ВООЗ, ЮНІСЕФ та національні органи охорони здоров'я завершили широкомасштабну кампанію з вакцинації проти дифтерії для боротьби з поширенням захворювання в Ємені.

Кампанія охопила майже 2,7 млн дітей у віці від 6 тижнів до 15 років в 11 районах. Вона проходила в районах, в яких повідомлялося про випадки дифтерії, і таких з високим ризиком поширення інфекції. Під час кампанії було мобілізовано понад 6000 медичних працівників. Спалах дифтерії, про яку вперше було повідомлено в жовтні 2017 р., швидко поширилася по всій країні, охопивши понад 1300 осіб і забравши життя понад 70 осіб. Майже 80% всіх випадків відмічено серед дітей та молодих людей у віці до 25 років. Швидке розповсюдження дифтерії в Ємені підкреслює основні прогалини в плановому охоплення вакцинацією в останні роки і вказує на неефективність системи охорони здоров'я. Тільки 50% всіх медичних установ у країні частково або повністю функціонують.

Детальнішеhttps://health.unian.ua/worldnews/10047701-v-yemeni-zavershilasya-masshtabna-kampaniya-z-vakcinaciji-proti-difteriji.html