RSSВерсія для друку
В Івано-Франківській та Львівській областях відбулися зустрічі з питань реалізації проекту з подолання неінфекційних захворювань
18.03.2016

Проект, який буде втілюватися у семи регіонах, сприятиме профілактиці та ранній діагностиці неінфекційних хвороб, серед яких виокремлюють серцево-судинні, онкологічні, хронічні захворювання органів дихання, цукровий діабет. Також він популяризуватиме здоровий спосіб життя, підвищуватиме обізнаність населення про фактори ризику виникнення зазначених хвороб (незбалансоване харчування, малорухливий спосіб життя, зловживання алкоголем, тютюнопаління), які є чи не основною причиною інвалідності та смертності в Україні. Зокрема, за інформацією головного спеціаліста з терапії департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Лариси Боришкевич, у структурі смертності на Прикарпатті неінфекційні хвороби становлять 86%.

 

«Проект має чотири компоненти, – зауважила представник Бюро ВООЗ, національний менеджер Наталія Король. – На національному рівні компонент номер один – зміна законодавства, яка б сприяла боротьбі з неінфекційними хворобами і спонукала людей дбати про своє здоров’я. Другий компонент – розбудова первинної ланки, третій – робота з медичними працівниками шкіл, вчителями та учнями, формування комунікаційної стратегії. Четвертий компонент – це моніторинг показників захворюваності».

Детальніше