RSSВерсія для друку
В Артеку успішно завершились дитячі змагання з надання першої невідкладної допомоги
18.06.2012

Фінальними змаганнями з надання першої невідкладної медичної допомоги збірних команд п`яти таборів завершився етап проекту «Я можу врятувати життя!» у МДЦ «Артек».

 

У змаганнях взяли участь п`ять команд таборів «Озерний», «Морський», «Лазурний», «Янтарний» та «Кіпарисний» – до кожної з них увійшло по вісім представників від табору.

 

Змагання відбулись після відповідного навчання, що його пройшли старшокласники, які відпочивають у семи таборах «Артеку». Упродовж тижня лікарі-практики, фахові інструктори Всеукраїнської ради реанімації та екстреної медичної допомоги, сертифіковані Європейською радою реанімації, навчили основ долікарської допомоги 618 артеківців.

 

Під час змагання діти моделювали свої дії з порятунку життя відповідно до заданої інструкторами-суддями ситуації. Учасникам довелось «оживляти» манекени, робити непрямий масаж серця, штучну вентиляцію легенів, зупиняти кровотечі, допомагати людині, яка вдавилася, тощо. Критеріями оцінювання були вміння орієнтуватися та зосереджуватися у критичній ситуації, швидко надавати допомогу, послідовно та правильно діяти.

 

«Вірю, що учасники проекту, які не просто вивчили, а й перейняли практичні навички у фахових інструкторів, тепер ділитимуться здобутими знаннями з іншими учнями та навіть з батьками, і це сприятиме більшому поширенню знань з надання першої невідкладної медичної допомоги», - йдеться у вітальному слові до учасників Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової.

 

Детальніше:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120618_0.html