RSSВерсія для друку
Узгоджено ключові аспекти розробки української заявки на фінансування боротьби з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом
12.05.2014

Узгоджено ключові аспекти розробки української заявки на фінансування боротьби з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом

 

Україну відвідали представники Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS).

Метою візиту стало обговорення подальшої співпраці в форматі нової моделі донорського фінансування з боку Глобального фонду, розробки стратегічних напрямків і варіантів програм в рамках Концептуальної заявки України для боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом та туберкульозом.

В ході візиту проведено низку робочих зустрічей та нарад, де українською стороною представлено попередні напрацювання до консолідованої заявки: основні пріоритети та потреби країни. Міжнародними спеціалістами надано методичну допомогу щодо вимог та інструментів нової моделі фінансування, а також здійснення попереднього розподілу ресурсів відповідей на технічні питання щодо підготовки заявки. Наголошено, що важливою новою характеристикою нової моделі фінансування є участь Секретаріату Глобального фонду і зовнішніх технічних партнерів у постійному діалозі з усіма зацікавленими сторонами щодо розробки консолідованої заявки.

Детальніше: