RSSВерсія для друку
Усі кадрові рішення стосовно НМУ ім. О.О. Богомольця будуть прийняті за результатами комплексної перевірки, - Олександра Павленко
08.10.2015

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко зустрілася сьогодні з представниками студентських кіл, які виступили з протестами під стінами МОЗу стосовно відсторонення Катерини Амосової від виконання повноважень ректора Університету (були прихильники «за» і «проти» цього рішення), а також щодо інших порушень в діяльності ВУЗу.

Олександра Павленко нагадала їм, що питання відсторонення керівника від виконання обов’язків є юридично регламентованим лише на час перевірки з метою забезпечення об’єктивної та безперешкодної роботи міжвідомчої комісії: «Це не звільнення, це лише відсторонення від виконання обов’язків на час перевірки, про що є відповідний наказ, підписаний Міністром. І лише міжвідомча комісія, до складу якої входять і представники правоохоронних органів, буде, по-перше, на основі розгляду тих скарг і звернень, які надходять до МОЗ, в тому числі і щодо діяльності К. Амосової, по-друге, на основі результатів перевірки, надавати рекомендації щодо легітимності рішень керівництва ВУЗу».