RSSВерсія для друку
Уряд затвердив постанову щодо закупівлі послуг із супроводу та профілактики ВІЛ за державні кошти
13.06.2019

12 червня Уряд прийняв постанову «Про деякі питання надання послуг представниками групи підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та людям, які живуть з ВІЛ».

Як повідомляє Центр громадського здоров’я України (ЦГЗ), уже в 2019 р. закуповуватимуться послуги із супроводу та профілактики ВІЛ у громадських організацій та інших надавачів послуг, які мають відповідний досвід надання такої допомоги.

Відтепер за кошти державного бюджету фінансуватиметься не тільки лікування ВІЛ, але й соціальна складова роботи з пацієнтами.

Закупівля послуг із супроводу та профілактики ВІЛ-інфекції здійснюватиметься ЦГЗ, який уже розпочав проведення тендерних процедур.

Перший заступник генерального директора ЦГЗ Віктор Ляшко зазначив, що значний відсоток успіху в лікуванні ВІЛ-інфекції — це консультування і супровід пацієнтів. І саме завдяки такій підтримці вдається отримати прихильність до щоденного прийому антиретровірусних препаратів.

На сьогодні Україна посідає одне з перших місць серед країн європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб. За оновленими оціночними даними, на початок 2019 р. у країні проживає близько 200 тис. людей з ВІЛ і понад 60 тис. з них не знають про свій статус.

Джерело-https://www.apteka.ua/article/504466