21.11.2022

Попри тривалу повномасштабну війну в Україні підтримка медичної системи залишається одним із пріоритетів розвитку для країни. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка з директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Гансом Клюге.

«Підтримка медичної сфери в умовах війни залишається одним із головних пріоритетів для уряду України. Зокрема, КМУ разом із ВООЗ активно працюють над забезпеченням українських лікарень автомобілями швидкої допомоги та обладнанням. Ключовим завданням зараз так само є забезпеченість медичних закладів якнайбільшою кількістю енергетичного обладнання. Розраховуємо, що ВООЗ активно долучиться й до цього процесу», – сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Міністр охорони здоров’я України зазначив, що завдяки активній підтримці України з боку міжнародних партнерів українці, які постраждали від збройної агресії росії, мають доступ до якісних медичних послуг.

«Наша система охорони здоров’я бореться з посиленим навантаженнями та безліччю наслідків цієї жорстокої війни. І ми завдячуємо нашим міжнародним партнерам та друзям за плече підтримки у надскладний для України момент. Наша співпраця з ВООЗ неодноразово доводила свою ефективність. Спільними зусиллями та завдяки нашим талановитим неперевершеним медикам ми щодня рятуємо сотні життів українців – найцінніше, що має наша держава», – розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.