RSSВерсія для друку
Уряд схвалив низку актів, необхідних для впровадження медреформи
27.12.2017

Зокрема, ухвалено майже двадцять нормативних актів, в тому числі положення щодо Національної служби здоров'я та початку її роботи з липня наступного року.
Кабінет міністрів України схвалив низку нормативних актів, необхідних для впровадження медичної реформи. Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду. Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк пояснив, що ухвалено майже двадцять нормативних актів.
"Це буде перший імплементаційний пакет, який забезпечить початок реформи. Найголовніший документ, який виноситься на розгляд уряду – це положення про Національну службу здоров'я. І вже після нового року ми зможемо оголосити конкурс на посаду голови цієї служби. До липня вона буде утворена і почне працювати", - розповів він. Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня Верховна Рада ухвалила закон "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" (реєстраційний номер 6327). Відповідно до закону, держава гарантує надання громадянам необхідних їм медичних послуг та лікарських засобів, пов’язаних з наданням: екстреної, первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої) та паліативної медичної допомоги; медичної реабілітації; медичної допомоги дітям до 16 років та медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами. Оплата здійснюється за рахунок коштів держбюджету згідно з тарифами.


Детальнішеhttps://health.unian.ua/country/2320396-finishna-pryama-uryad-shvaliv-nizku-aktiv-neobhidnih-dlya-vprovadjennya-medreformi.html