RSSВерсія для друку
Уряд скасував подання паспорта аптечного закладу для отримання ліцензій
03.08.2012

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 699 "Про внесення зміни до пункту 5 переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності, та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України", передає УНН.

Даною постановою скасовано необхідність оформлення паспорта аптечного закладу суб’єктом господарської діяльності для отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, як цього досі вимагала постанова Уряду від 04.10.2010 р. № 906.

Натомість заявник за встановленою формою надаватиме до Державної служби України з лікарських засобів відомості про матеріально-технічну базу та кваліфікацію персоналу, причому документ складатиметься самим заявником. В свою чергу Держлікслужба України протягом десяти робочих днів має організувати перевірку вказаних відомостей та прийняти відповідне рішення.

Такі нововведення є наслідком внесення змін до ст. 19 Закону України "Про лікарські засоби", прийнятих 20 грудня 2011 р., які зумовлюють необхідність розробки низки відповідних нормативно-правових актів.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/10659