RSSВерсія для друку
Уряд прийняв рішення з 1 грудня 2015 року розпочати пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на реалізацію препаратів інсуліну
26.06.2015

Урядовий документ розроблений МОЗ України відповідно до результатів наради «Про впровадження системи реімбурсації препаратів інсуліну» від 15 квітня 2015 року за участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. На нараді були присутні представники вітчизняних та іноземних виробників препаратів інсуліну, роздрібної аптечної мережі, медичної спільноти, дистриб’ютори та громадські організації.

Постанова дозволить розпочати реалізацію з 1 грудня 2015 року пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну за допомогою механізму відшкодування вартості препаратів інсуліну.

«Пілотний проект є одним із інструментів боротьби з корупцією у галузі. Він дозволить перейти від закупівель препаратів інсуліну в регіонах до аптечного відшкодування. Це – абсолютно європейський інструмент. Тепер важливо все підготувати для його впровадження», - повідомила Перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко.