RSSВерсія для друку
Уряд на рік продовжив проект по відшкодуванню вартості медпрепаратів для хворих гіпертонією.
01.02.2013

КИЇВ. 1 лютого. АМН. Уряд прийняв рішення продовжити в поточному році відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Відповідну постанову “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня в 2012 р. № 982”, представлену міністром охорони здоров’я Раїсою Богатирьовою, Кабмін прийняв 30 січня, передає УНН.

Нагадаємо, сьогодні в Україні майже 12 млн. людей, хворих на гіпертонічну хворобу. Завдяки реалізації проекту до кінця минулого року було зафіксовано зниження середньозваженої вартості ліків для гіпертоніків на 12%, на стільки ж відсотків збільшено споживання ліків у натуральному вигляді. В той же час в результаті комплексних заходів з реалізації проекту було додатково виявлено 2 млн. 352 тис. хворих, які почали лікування.

На реалізацію проекту в цьому році заплановано 191,6 млн. грн за рахунок коштів, передбачених Міністерством охорони здоров’я за бюджетною програмою “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою”.

Джерело: amn.net.ua/ukr/news/events/16589