17.01.2012

"У всьому світі 75-80 % пацієнтів починають і закінчують лікування у лікаря первинної ланки. Тому у ході реформування системи охорони здоров'я одним з пріоритетів є підготовка лікарів загальної практики/сімейної медицини, створення усіх необхідних умов для їх діяльності, у тому числі оснащення необхідним медичним устаткуванням амбулаторій сімейної медицини", повідомив в ефірі 5 каналу міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

"Ми запозичуємо кращий зарубіжний досвід, де медична допомога найбільше наближена до пацієнта. Адже лікар, який працює з конкретною сім'єю, з кожним її членом, має можливість постійно контролювати стан здоров'я пацієнтів, вчасно виявити та запобігти тій чи іншій хворобі. Головним завданням сімейного лікаря є не лише прийом пацієнта та його лікування, акцент робиться саме на посиленій профілактичній роботі", зазначив міністр.

Олександр Аніщенко також зазначив, що сьогодні в Україні існує практика вільного вибору лікаря загальної практики/сімейної медицини незалежно від місця проживання. "Ця можливість допоможе також виявити рівень професіоналізму та попиту серед сімейних лікарів", - зазначив міністр.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120117_1.html