RSSВерсія для друку
Упроваджуємо в Україні практику сімейної медицини. Олександр Аніщенко
17.01.2012

"У всьому світі 75-80 % пацієнтів починають і закінчують лікування у лікаря первинної ланки. Тому у ході реформування системи охорони здоров'я одним з пріоритетів є підготовка лікарів загальної практики/сімейної медицини, створення усіх необхідних умов для їх діяльності, у тому числі оснащення необхідним медичним устаткуванням амбулаторій сімейної медицини", повідомив в ефірі 5 каналу міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

"Ми запозичуємо кращий зарубіжний досвід, де медична допомога найбільше наближена до пацієнта. Адже лікар, який працює з конкретною сім'єю, з кожним її членом, має можливість постійно контролювати стан здоров'я пацієнтів, вчасно виявити та запобігти тій чи іншій хворобі. Головним завданням сімейного лікаря є не лише прийом пацієнта та його лікування, акцент робиться саме на посиленій профілактичній роботі", зазначив міністр.

Олександр Аніщенко також зазначив, що сьогодні в Україні існує практика вільного вибору лікаря загальної практики/сімейної медицини незалежно від місця проживання. "Ця можливість допоможе також виявити рівень професіоналізму та попиту серед сімейних лікарів", - зазначив міністр.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120117_1.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...