RSSВерсія для друку
Українські лікарі підвищують свій професійний розвиток, навчаючись на міжнародній платформі Британського медичного журналу
24.07.2019

У рамках спільного проекту МОЗ України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» українські лікарі мають можливість дистанційного навчання як складової безперервного професійного розвитку на міжнародній навчальній платформі Британського медичного журналу (BMJ).

З березня по травень 2019  року майже 4 тисячі медиків отримали безкоштовні ліцензії від BMJ. У топ-п’ятірку регіонів – чемпіонів по кількості медиків, які навчаються на платформі  – увійшли Донецька (319 зареєстрованих лікарів), Дніпропетровська (299), Київська (311), Тернопільська (266) та Житомирська (216) області. Найменш активними виявилися Миколаївська (38), Луганська (57), Чернігівська (77), Сумська (90) та Кіровоградська (96) області. 

Користувачам  платформи доступні два навчальні ресурси: «Кращі практики BMJ» та «Навчання з BMJ». 

Перша опція дозволяє опрацьовувати теми, що подаються у вигляді  клінічних випадків, з посиланням на клінічні настанови, що базуються на засадах доказової медицини. 

Ресурс «Навчання з BMJ» дозволяє лікарю навчитися  обирати правильну стратегію діагностики та лікування. Кожен модуль містить питання для самооцінки, попередню та повторну оцінку знань. Після завершення лікарі отримують відповідний сертифікат, у якому зазначено рівень прогресу (у відсотковому значенні) у вивченні конкретної теми.

Детальніше