RSSВерсія для друку
Українські лікарі допомогли народити двійню 66-річній жінці-пастору
12.03.2012

Українські лікарі допомогли жінці-пастору зі Швейцарії народити двійню у віці 66 років. Жінка була штучно запліднена, повідомляють іноземні ЗМІ. 

Жінка-пастор, ім'я якої зі зрозумілих причин не називається, проживає в м.Шур на сході Швейцарії. 2 тижні тому вона подарувала життя двом хлопчикам, яким дала імена Джошуа і Міхаель.

Запліднення яйцеклітин і подальшу імплантацію зародків в матку швейцарки провели українські лікарі. Народила літня жінка за допомогою кесаревого розтину.

Звістка про народження дітей 66-річною жінкою викликала справжню дискусію в тихій і розміреній Швейцарії: навіть в одній з центральних газет країни Le Matin з'явилася стаття з цього приводу. ЇЇ автор дорікає жінку в егоїзмі та недалекоглядності, адже її синам виповниться по 18 років, коли їй буде вже 84, а до цього віку навіть у благополучній Європі доживають далеко не всі.

Коментатори події відзначають наявність подібної тенденції на континенті - в одній тільки Швейцарії протягом останніх 5 років радість материнства відчули четверо жінок у віці за 60.

Зазначимо, що в даний час досить сумнівний рекорд належить жительці Індії Омкарі Панвар, яка в 2008 році стала матір'ю близнюків у віці 70 років.