RSSВерсія для друку
Українські діти отримали право звертатися до ООН щодо порушення їхніх прав
16.03.2016

Верховна Рада ухвалила Закон України «Про ратифікацію Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо процедури повідомлень».

Факультативний протокол до Конвенції про права дитини було прийнято резолюцією Генеральної асамблеї ООН 19 грудня 2011 року.

Міністр соціальної політики України Павло Розенко зазначив на засіданні ВР, що «це один з основоположних документів, які захищають і посилюють права дитини».

За його словами, протокол забезпечує можливість дітям або їх представникам подавати до Комітету ООН з прав дитини індивідуальні повідомлення, в яких стверджується, що діти стали жертвами порушення державою-учасницею будь-якого із прав, передбаченого Конвенцією про права дитини, яку ВР ратифікувала в 1991 році, Факультативного протоколу до Конвенції щодо протидії торгівлі дітьми, дитячої проституції і дитячої порнографії, яка була ратифікована в 2003 році Україною, та Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах, який був ратифікований у 2004 році.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...