RSSВерсія для друку
Україні потрібен Медичний кодекс – Р.Богатирьова
03.04.2013

Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова вважає, що в Україні необхідно cтворити таку систему медичного права, яка б у повній мірі відповідала вимогам часу та базувалася на загальноєвропейських підходах до забезпечення прав громадян на здорове життя і права медичного працівника на здійснення професії. Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

За словами Раїси Богатирьової, основними законодавчими актами, на основі яких сьогодні впроваджується медична практика в Україні, є Конституція України, Цивільний кодекс України, Закон України "Основи законодавства України про охорону здоров'я", ухвалений ще у 1993 році, із внесеними поправками до нього за останні роки, Кримінальний кодекс України та ряд наказів МОЗ України.

"Крім того, ми маємо проаналізувати всі документи, які стосуються медичної діяльності, з'ясувати, де які є прогалини, і які аспекти залишаються неврегульованими діючими правовими нормами", - зауважила керівник МОЗ.

На її думку, медичне право потребує кодифікації, тобто створення єдиного, логічно і юридично цільного нормативно-правового акта - Медичного кодексу.

"До нього мають увійти закони "Про особливості діяльності закладів охорони здоров'я", "Про правовий статус медичних працівників", "Про права пацієнтів" та інші законодавчі акти, що регламентують правовідносини в системі охорони здоров'я", - зазначила Раїса Богатирьова.

 

Детальніше…