RSSВерсія для друку
Україні обіцяють через 10-12 років європейську систему паліативної допомоги
14.12.2011

Через 10-12 років в Україні створять європейську систему паліативної допомоги. Про це під час прес-конференції повідомив голова ВГО "Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги" Василь Князевич.

"Сьогодні нашою основною метою є створення відповідного законодавчого поля реєстрування обезболюючих препаратів, зокрема таблетованого морфіну.Також необхідно створити систему доступності медикаментів до будь-якого села", - розповів фахівець.

За його словами, близько 20% українців не отримують належного знеболення.

Нагадаємо, щороку в Україні від раку помирає приблизно 100 тис осіб. 80% з них при цьому страждають від нестерпного болю.

Довідка. Паліативна та хоспісна медицина - це професійна медична та психологічна допомога пацієнтам з важкими невиліковними хворобами та з обмеженою тривалістю життя. До таких пацієнтів відносяться люди похилого віку та особи з такими невиліковними хворобами, як СНІД, туберкульоз, серцево- та церебросудинні захворювання, цукровий діабет, хвороба Альцгеймера тощо. Хоспісна допомога цим пацієнтам надається або вдома, або стаціонарно в медичних закладах. Відповідно до розрахунків ВООЗ, потреба у стаціонарних ліжках сягає 7 ліжок на 100 тис. населення. Для України це становить 3700 стаціонарних ліжок.

Детальніша інформація за адесою:

http://www.unn.com.ua/ua/news/554568-ukrayini-obitsyayut-cherez-10-12-rokiv-evropeysku-sistemu-paliativnoyi-dopomogi/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...