RSSВерсія для друку
Українцям рекомендували утриматися від відвідування парку Йосеміті в США
24.09.2012

За повідомленням ВООЗ (WHO) та ЦКЗ (CDC) в США серед відвідувачів Національного парку Йосеміті (штат Каліфорнія, адміністративні округи Маріпоса та Туоломні) протягом червня-вересня цього року виявлено 9 випадків ханта вірусного легеневого синдрому (ХЛС), три з яких закінчилися летально. Про це АМН повідомили у прес-службі Держсанепідемслужби.

Хантавірусний легеневий синдром - вірусне зоонозне природно-осередкове спорадичне (нечасте), але небезпечне захворювання людини, що реєструється в Західній Півкулі (Північна та Південна Америка). Клінічний перебіг XJIC характеризується двохсторонньою інтерстіціальною пневмонією, дихальною недостатністю, респіраторним дистрес-синдромом, гарячкою (вище 38,3 С), міалгією, головним болем і гастроінтестінальним синдромом.

Протягом 1993-2011 pоків у США зареєстровано 587 підтверджених випадків XЛC. Летальність становить 36%. Загалом за дев'ятирічний період спостережень захворювання на XJIC мали місце в 34 штатах США (переважно західні та південно-західні штати).

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/12202

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...